Hur fungerar det med transfer?

Transfer ingår inte i resans grundpris, men finns att köpa till på många av våra resmål när du bokar din resa. Om du önskar transfer är det viktigt att du beställer till detta under själva bokningen. Det innebär mycket manuellt arbete och extra utgifter att boka på/köpa till transfer i efterhand. 

Skriv ut och ta del av informationen på din transferbiljett som ligger under ditt konto tillsammans med dina andra resehandlingar. Din transfer väntar på dig vid ankomsten till resmålet (tiden som uppges på din biljett är din flygtid och INTE din upphämtningstid för transfern). Priset inkluderar transfer för både ankomst och för hemresa. När det är dags för hemresa uppsöker du receptionen på det hotell du bor på tidigast 24 H innan avresa så får du information om upphämtningstid & plats. 

Skulle det av några skäl uppstå problem och din transfer inte är på plats ska du uppsöka informationsdisken som finns på en del resmål eller/och kontakta det lokala telefonnummer som står på din biljett. Om du mot all förmodan väljer att ta en taxi till/från hotellet ska du spara kvittot och kontakta oss via email så ska vi undersöka vad som kan ha gått fel. 

Ofta erbjuds det olika transferalternativ. De vanligaste är:

1.    Shuttlebus/Transfer: Här delar man transport med andra passagerare och storleken på buss anpassas efter antalet ankommande och deras val av hotell. Detta kan innebära att bussen stannar på mer än ett hotell. Detta alternativ är oftast billigast och priset anges per person.

Vänligen notera: Till vissa hotell kan framkomligheten ibland vara begränsad vilket gör att transferbussen inte alltid kan köra ända fram till hotellets entré. I dessa fall stannar bussen på första tillgängliga plats vilket kan medföra en kortare promenad till hotellet.

2.    Taxitransfer: Detta är en privattransport för dig och ditt ressällskap. Detta alternativ är oftast lite dyrare, men i gengäld åker ni alltid direkt till ert hotell. Priset anges per person och oftast accepterar taxibolaget upp till fyra passagerare.

1.    Ankomst till flygplatsen: På de flesta resmålen möts du av en representant när du lämnar ankomsthallen. Denna person har en skylt med ditt/researrangörens namn på. På några resmål skall man vända sig till ett kontor i ankomsthallen eller i dess närhet. Information om tillvägagångssätt på just ditt resmål anges på din transferbiljetten.

2.    Hemresa från hotellet: Dagen innan hemresa meddelas hotellet om exakt tid för din transfer. Detta sker antingen via fax eller e-mail till hotellet. Information om exakt upphämtningstid finner du i receptionen, antingen i ditt nyckelfack eller på annan angiven plats. Ofta skickas tiderna ut på sen eftermiddag eller tidig kväll dagen innan avresan.

Vi tillämpar en mycket modern teknik där det mesta är automatiserat. Detta innebär att tilläggsbokningar i efterhand innebär administrativt arbete som inte passar vår moderna modell där vi försöker vara oerhört försiktiga med våra kostnader och därmed dina pengar. Vi betraktar möjligheten att boka transfer som en service och förmedlar den till nettopris. Vi tar därför ut en administrativ avgift vid manuell tilläggsbokning av transfer i efterhand.

2 av 2 tyckte detta var till hjälp