Vad finns det för olika rumstyper & vad skiljer dem åt?

I många fall har hotellen egna benämningar och rumstyper, vi hänvisar därför till hotellets egna hemsida som finns länkad på varje specifikt hotell. Om ni har fortfarande har frågor efter att ha besökt hotellets sida är det bara att höra av er till oss via email.

Vanliga rumstyper är: 

Enkelrum

Ett rum för en person. Rummets storlek, placering och standard kan vara något sämre än dubbelrummens. Notera att om du har bokat ett dubbelrum för endast 1 person, då har hotellet rätten att optimera sin beläggning och omplacera dig till ett s.k. ”Twin/double for single use”, vilket kan vara ett något mindre rum med en enkelsäng.

Dubbelrum/standardrum

Ett rum för två personer. Rummet har två separata sängar eller en dubbelsäng. När rummet har två separata sängar heter det vanligtvis twin rum. 

Superior, premium, executive, deluxe eller liknande.

Dessa olika benämningar används inte sällan för likvärdiga rum på olika hotell. Ofta något större, och ibland med något högre inrednings- och/eller utrustningsstandard, än Dubbelrum/standardrum.

Om ett hotell har flera av dessa rumstyper, t.ex. både Superior och Premium, rekommenderar vi att kunden läser om skillnaderna på hotellets hemsida.

Trebäddsrum

Ett rum för tre personer. Rummet har tre separata sängar, en dubbelsäng och en enkelsäng, grand lit och enkelsäng eller två stycken grand lit.

(En enkelsäng kan vara ca 80-110 cm bred; Grand lit är en säng som är 111-140 cm bred; Dubbelsäng queen size är en säng som är 141-189 cm bred)

Fyrbäddsrum

Ett rum för fyra personer. Rummet har fyra enkelsängar, två dubbelsängar, två grand lit, två våningssängar eller en våningssäng i kombination med annan typ av säng. 

Familjerum

Består av ett rum med sovavdelning, ett rum och sovalkov eller ett rum med sovloft. Kan även bestå av två rum.

Lägenhet

Bokar man en lägenhet på sin semester så är det oftast en lägenhet som ligger i ett större komplex av typen lägenhetshotell. Det vanligaste är 1-rumslägenhet, vilket innebär ett sovrum samt ett rum för allmänt bruk. 2-rumslägenhet har två sovrum, 3-rumslägenhet har tre sovrum, och så vidare. Det fungerar precis som på ett vanligt hotell förutom att man alltså har tillgång till en hel lägenhet med pentry. Ibland ingår även städning. 

Övriga rumstyper

Se specifikt hotells hemsida. 

0 av 4 tyckte detta var till hjälp