Vad finns det för olika rumstyper & vad skiljer de åt?

I många fall har hotellen egna benämningar och rumstyper, vi hänvisar därför till hotellets egna hemsida som finns länkad på varje specifikt hotell. 

Standard rumstyper är: 

Enkelrum

Ett rum för en person. Rummets storlek, placering och standard kan vara något sämre än dubbelrummens. Ibland kan ett enkelrum vara ett dubbelrum för eget bruk.

Dubbelrum/standardrum

Ett rum för två personer. Rummet har två separata sängar eller en dubbelsäng. När rummet har två separata sängar heter det standard twin rum. 

Trebäddsrum

Ett rum för tre personer. Rummet har tre separata sängar, en dubbelsäng och en enkelsäng, grand lit och enkelsäng eller två stycken grand lit.

(En enkelsäng kan vara ca 80-110 cm bred; Grand lit är en säng som är 111-140 cm bred; Dubbelsäng queen size är en säng som är 141-189 cm bred)

Fyrbäddsrum

Ett rum för fyra personer. Rummet har fyra enkelsängar, två dubbelsängar, två grand lit, två våningssängar eller en våningssäng i kombination med annan typ av säng. 

Familjerum/Familjesvit 

Består av ett rum med sovavdelning, ett rum och sovalkov eller ett rum med sovloft. Kan även bestå av två rum.

Lägenhet

Bokar man en lägenhet på sin semester så är det oftast en lägenhet som ligger i ett större komplex av typen lägenhetshotell. Det fungerar precis som på ett vanligt hotell förutom att man alltså har tillgång till en hel lägenhet med pentry. Ofta när man väljer detta alternativ är det för att få ner kostnader genom att laga mat själva tillsammans. Ibland ingår även städning. 

Övriga rumstyper

Det kan vara benämningar som superior, executive, premium, deluxe eller liknande. Det här kan till exempel innebära att boendet har en högre inredningsstandard och/eller utrustning, bättre läge inom hotellet, en extra service eller annat. Se specifikt hotells hemsida. 

0 av 4 tyckte detta var till hjälp