Varför ändras priset under bokningsprocessen?

Priset på resor är inte fast, det uppdateras och ändras löpande efter tillgång och efterfråga. Det är först och främst hos flygbolagen detta sker i större utsträckning, men kan även ske hos hotell. Alla resor bokas i en ”live-miljö” och om en prisklass på flyget tar slut (många flygbolag har upp till 16 olika prisklasser i varje flygplan) medan ni söker resan så kan en mindre prisökning hända. Dock så får man alltid besked om detta och man kan själv välja om man tycker det är inom rimligheternas gränser. Likaväl som att priset går upp, så kan också priset gå ner, om efterfrågan är låg.

Vi uppdaterar detta så ofta vi kan men det kan alltså hända att man får en prisuppgång eller nergång medan man bokar sin resa, om någon från något annat håll hinner boka före, och prisklassen tar slut. 

Detta styrs helt och hållet av datorer och de sökningar som görs hos våra leverantörer, i en live miljö. Det är vanligare att detta kan ske när man kommer närmare inpå avresedatum, medan det oftast inte händer om man bokar i god tid (mindre rörelser på marknaden). Resevärlden är lite som el-marknaden, priserna ändrar sig efter tillgång och även vid väder (dåligt väder = högre efterfrågan och priserna stiger = rörligare marknad).

Vi beklagar om detta inträffar, men hoppas information ovan är förklarande.

0 av 1 tyckte detta var till hjälp