Skal man have et pas til rejser inden for EU?

Disse oplysninger giver politiet om: pas og nationalt id-kort.
Flyselskabet kræver et gyldigt pas som identifikation, og vi henviser til dette. For eventuelle undtagelser fra denne regel, bedes du kontakte flyselskabet direkte.

Nyttig information om pasregler:

Kontroller i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt under hele opholdet i udlandet. De fleste lande har restriktioner for passets gyldighed. For rejser til de fleste lande uden for Schengen kræves det, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen. Særlige regler for indrejse kan gælde, hvis du har et foreløbigt/midlertidigt pas. For nøjagtig information om gældende regler kan du kontakte den relevante ambassade.

Vær opmærksom på, at for at være gyldigt må passet ikke have nogen skader. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en rejsende ikke kan vise gyldig identifikation, pas eller gyldigt visum ved indtjekning. Det er den rejsendes eget ansvar at sørge for dette.

I nogle lande skal du også kunne bevise din identitet og dit statsborgerskab, når du tjekker ind på et hotel eller på forlangende af politiet eller en anden myndighed. Pas er i disse tilfælde normalt det eneste gyldige identitetsdokument.

Der er normalt ingen paskontrol mellem de lande, der er omfattet af Schengen-aftalen. Det nationale identitetskort udstedt af politiet, der gælder for rejser inden for Schengen-området, er et tilstrækkeligt rejsedokument, som beviser både indehaverens identitet og statsborgerskab. Selv om paskontrol kun forekommer i særlige tilfælde inden for EU, skal du kunne legitimere dig selv under dit ophold i udlandet. Vi anbefaler derfor altid, at du medbringer dit pas, uanset hvor du rejser.

Vær opmærksom på følgende, når du rejser med os til Dubai, Marokko, USA, Tyrkiet og Thailand. Visum er påkrævet i nogle tilfælde, se information nedenfor:

De Forenede Arabiske Emirater
Kontrollér i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode end seks måneder. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en passager ikke har gyldigt pas.

Visum er gratis for nordiske borgere ved ankomsten til De Forenede Arabiske Emirater. Dette visum er gyldigt i 30 dage. Det er ikke muligt at rejse til De Forenede Arabiske Emirater med et ødelagt eller et midlertidigt pas. Ugyldige og/eller beskadigede pas, vil ikke blive accepteret og vil resultere i en afvisning ved boarding.

Marokko
Kontrollér i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode end seks måneder. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en passager ikke har gyldigt pas. For danske statsborgere kræves der ikke visum for rejser op til tre måneder i Marokko.

Qatar

Kontroller forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt mindst 6 måneder efter din returnering. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en passager mangler et gyldigt pas. Ugyldigt og / eller beskadiget pas er ugyldigt og vil resultere i afvist boarding.

Rusland

Kontrollér i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du skal have visum, hvis du skal til Rusland. Det er vigtigt at vide, at det tager over en uge at få visum, og du ansøger om det selv. Her kan du læse mere om, hvordan du skal gøre: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/rusland-pas-og-visum/

Thailand
Kontrollér i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode end seks måneder. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en passager ikke har gyldigt pas. For danske statsborgere kræves der ikke visum for rejser op til 30 dage i Thailand.

Hvis du er dansk statsborger af anden oprindelse eller statsborger i et andet land, skal du selv kontakte den thailandske ambassade for at få yderligere oplysninger. Det er altid den rejsende selv, der er ansvarlig for at have gyldigt pas og korrekt visum før rejsen.

Tyrkiet
Kontrollér i god tid forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode. Danske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Tyrkiet.

Ukraine

Danske statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Ukraine. Hvis du har et andet statsborgerskab, skal du kontakte den ukrainske ambassade for at få oplysninger om, hvilke regler der gælder for dig.

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter returdagen. For at opholdet i Ukraine skal være gyldigt, skal paset være stemplet ved grænsekontrollen ved indrejse.

Siden december 2013 trådte en ny lov i kraft i Ukraine, som kræver, at turister / besøgende skal kunne vise finansielle midler (penge), når de kommer ind i Ukraine. Det betyder, at ved indtastning kan du blive spurgt, om du har penge nok til dit ophold i Ukraine. Hvis du ikke kan bevise at du har penge nok, kan du nægtes adgang til landet. Reglerne gælder for alle besøgende, herunder turister og uanset statsborgerskab, der rejser til Ukraine.

USA 

Kontroller forud for din afrejse, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter din hjemkomst. Du kan blive nægtet adgang til landet, hvis dit pas har en kortere gyldighedsperiode end seks måneder. Vi er ikke ansvarlige for konsekvenserne, hvis en passager ikke har gyldigt pas.

For danske statsborgere gælder waiver-programmet ved indrejse i USA. Det betyder, at visum ikke er påkrævet for turistrejser på under tre måneder. Dette forudsætter, at du har et gyldigt dansk pas, som er maskinlæsbart (to trykte linjer med navne og numre nederst på siden). Pas udstedt efter den 26. oktober 2006 skal også have et digitalt integreret billede. Ingen midlertidige pas accepteres. Ellers er et visum påkrævet. Passet skal være ubeskadiget. Vær opmærksom på, at du skal søge ESTA. ESTA er ikke et visum, men en påkrævet rejsetilladelse.

Fra januar 2009 skal den rejsende personligt registrere sig hos de amerikanske myndigheder (Department of Homeland Security) ved at udfylde en formular på internettet ( https://esta.cbp.dhs.gov ) senest (!) tre dage før afrejse. Når ansøgningen er godkendt, vil der være opnået en elektronisk indrejsestilladelse, som derefter gælder for ubegrænset rejse til USA i to år, eller så længe passet er gyldigt. Den 8. september 2010 blev der indført en turistskat på 14 dollar, når der ansøges om indrejsetilladelse.